Alleen een huis kopen

2 manieren om als single toch een huis te kunnen kopen

@libero_aankoop_bieb 2 manieren om als single toch een huis te kunnen kopen #huiskopen #singlelife #huisgenoten #hypotheek ♬ Beat Automotivo Tan Tan Tan Viral - WZ Beat

(geüpdatet)
(geüpdate)

Ook als je alleen bent kun je een huis kopen. Het is niet anders dan samen met je partner een huis kopen. Behalve dat je alleen de hypotheek moet kunnen betalen en ook zelf voldoende eigen geld moet hebben.

Hypotheek alleenstaande: is dat mogelijk?

Ja, als alleenstaande kun je een hypotheek krijgen. Het krijgen van een hypotheek hangt voornamelijk af van je inkomen. Bij voldoende inkomen, kun je een hypotheek krijgen, ook als je alleen bent. Een huis kopen als alleenstaande starter is dus niet anders dan wanneer je samen met je partner een huis koopt.

De hoogte van de hypotheek die je kunt krijgen is afhankelijk van je inkomen en van de taxatiewaarde van de woning die je wilt kopen. Je hypotheek kan nooit hoger zijn dan de maximale taxatiewaarde van de woning die je wil kopen. Als je gaat overbieden, dan moet je dat doen uit eigen geld.

Een huis kopen als starter? Stel jezelf deze vragen: hoeveel hypotheek kan ik krijgen? Hoeveel eigen geld heb je? Hoeveel studieschuld heb je? Wat is de vraagprijs van de woning?

Alleenstaande huis kopen: kan dat met een studieschuld?

Ben je alleen en wil je een huis kopen? Dan is dat mogelijk als je voldoende inkomen hebt. Als je nog een studieschuld hebt, of een andere schuld, dan is dat van invloed op het maximale bedrag dat je kunt lenen. Het kan daarom slim zijn om eerst je studieschuld en/of andere schulden af te lossen, voordat je een hypotheek aanvraagt. Je kunt dan bij DUO een nieuwe herberekening aanvragen van je studieschuld. Die moet je dan aanleveren bij de geldverstrekker.

De mogelijkheden na een scheiding

Ga je scheiden en wil je graag in de woning blijven wonen? Dan kan dat een mogelijkheid zijn. Je moet dan met je ex-partner afspreken dat de woning jouw bezit wordt. Dit kan alleen als je voldoende inkomen hebt om de vaste lasten te betalen. Je partner gaat dan van de hypotheekakte af en jij wordt alleen eigenaar van het huis.

Vond je dit artikel nuttig?