6 websites met woningen die niet op Funda staan

6 keer een alternatief voor Funda: Jaap.nl , Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Miljoenhuizen.nl , Zah.nl, Pararius.nl woningwebsites

7 november 2022

Iedereen kent Funda. Als je een huis wil kopen, dan ga je zoeken op Funda naar jouw droomwoning. Maar wist jij dat er ook heel veel woningen niet via Funda verkocht worden? Die woningen staan niet op Funda, maar op één van de andere woningsites. Bekijk snel het overzicht van de beste woningsites van dit moment!

Inhoud

JAAP.nl

JAAP.nl is een site die erg lijkt op Funda. Deze site is onafhankelijk, bestaat sinds 2007, is van Telegraaf Media Nederland en verzamelt al het woningaanbod binnen Nederland. Hierdoor is JAAP.nl eigenlijk completer dan Funda. Deze site haalt iedere dag al het woningaanbod op van de websites van alle makelaars. Het nadeel van deze site is dat niet altijd alle informatie over een woning getoond wordt. De betreffende makelaar heeft dan aangegeven dat niet alle informatie op JAAP.nl getoond mag worden. Je zult dan alsnog naar de site van de makelaar moeten om de informatie op te halen.

Huizenzoeker.nl

Huizenzoeker.nl toont het koop- en huuraanbod van verschillende huizensites. Hierdoor is het aanbod niet uniek. Maar huizenzoeker toont meer. Op deze site kun je ook informatie vinden van iedere willekeurige woning in Nederland. Je krijgt de woningwaarde, bouwjaar en het woonoppervlakte te zien. Ook geeft huizenzoeker.nl veel informatie over de buurt en de mensen die er wonen. 

Huislijn.nl

Huislijn.nl wil aanbod van en vraag naar woningen samenbrengen. Je kunt hier terecht voor koopwoningen, huurwoningen en nieuwbouw. Deze site bestaat sinds 2005. Makelaars kunnen het woningaanbod op Huislijn.nl plaatsen. Dit gaat niet automatisch, zoals bij JAAP.nl wel het geval is. Op Huislijn.nl vind je ook veel blogs over woontrends, tips om een huis te kopen of te verkopen of over de financiering van je woning.

Miljoenhuizen.nl

Miljoenhuizen.nl bestaat sinds 2005 en toont alle woningen die te koop staan of hebben te staan. Hierdoor is de site niet heel overzichtelijk. Een voordeel van deze site is dat het wel inzicht geeft in de prijsgeschiedenis van de woning. Dat kan je helpen bij het bepalen van het perfecte bod. 

Zah.nl

Zah.nl is onderdeel van Rabobank en bestaat sinds 2005. Deze site is gebruiksvriendelijk en overzichtelijk. Zah.nl is compleet, maar toont niet van alle woningen de complete informatie. Zij verwijst vaak door naar andere sites.

Pararius.nl

Pararius.nl is onafhankelijk. Ze zijn niet verbonden aan een brancheorganisatie. Alle makelaars kunnen hun woningaanbod op Pararius.nl plaatsen. Deze site is dan ook erg compleet. Pararius.nl bestaat sinds 2006 en je vindt hier koopwoningen en huurwoningen.

Funda.nl

Funda.nl is veruit de bekendste website als je op zoek bent naar een koopwoning. Iedereen kent Funda en de zoektocht van bijna alle woningkopers begint ook op Funda. In een markt zoals nu, waarin de vraag naar woningen veel groter is dan het aanbod, is de concurrentie ontzettend hoog. Iedereen zoekt via Funda, de kans op een geaccepteerd bod neemt hierdoor af. Op andere sites maak je meer kans. 

Wat is de beste woningsite?

Dat is natuurlijk die site waarop jij jouw droomwoning hebt gevonden. Kom je er niet uit? Misschien kan Libero Aankoop je helpen. Wij hebben een tool ontwikkeld waarmee je 100% van het woningaanbod te zien krijgt. Dan hoef je niet meer alle website af te zoeken. Je moet alleen je e-mail in de gaten houden.


Die tool heet de HuisKoopSpion. Wil je hier gebruik van maken? Of wil je meer informatie? Neem contact op met Libero Aankoop. Wij helpen je graag!

Vond je dit artikel nuttig?