Biedverzekering: vergroot je kans!

Als je een biedverzekering hebt betaal je nooit een boete als je je financiering niet rond krijgt.

Met een biedverzekering vergroot je je kans op een geaccepteerd bod. Je kunt met deze verzekering bieden zonder voorbehoud van financiering. En daardoor vergroot jij je kans op een winnend bod enorm.

Bieden zonder voorbehoud

Bieden zonder voorbehoud van financiering klinkt risicovol. Iedereen zal je dit afraden. Want als jij dan toch de financiering niet rond kan krijgen, moet je een boete betalen van 10 procent van de verkoopprijs. Dat geld hebben de meeste mensen niet op de plank liggen.

Met de biedverzekering kun je tóch bieden zonder voorbehoud van financiering, zonder dat jij risico loopt. Dat risico ligt namelijk bij de verzekeraar. 

Hoe werkt de biedverzekering?

Met de biedverzekering kun jij een bod uitbrengen zonder voorbehoud van financiering. Zo’n bod is voor de verkopende partij heel erg interessant. Hij weet eigenlijk zeker dat jij het bedrag kunt financieren, want anders zou je niet bieden zonder voorbehoud. En als je de financiering toch niet rond kunt krijgen, dan moet je hem een boete betalen. Dat bedrag is vaak 10 procent van de verkoopprijs. Ook in dat geval wordt de verkoper er dus niet slechter van.

Voorwaarden voor afsluiten

Niet iedereen kan een biedverzekering afsluiten. Je moet eerst toestemming vragen van een financieel adviseur die de biedverzekering aanbiedt. Op dit moment kan dat in Nederland bij vier partijen. De financieel adviseur bekijkt jouw financiële situatie. Als hij er vertrouwen in heeft, krijg je toestemming om een biedverzekering af te sluiten en kun je bieden zonder voorbehoud van financiering.

Let op! Je moet het bod dat je neer wilt leggen wel in overleg doen met de financieel adviseur. Hij wil zeker weten dat je een bod doet dat past bij jouw budget en jouw financiële situatie.

Kosten biedverzekering

Een biedverzekering kun je gratis afsluiten. Zodra de financieel adviseur jouw toestemming geeft, mag je ook de biedverzekering aanvragen. Pas als jouw bod geaccepteerd is, betaal je kosten voor de biedverzekering. De kosten liggen tussen de 800 en 900 euro. De financieel adviseur gaat dan direct aan de slag om jouw hypotheek rond te krijgen. De kans is groot dat dit lukt, omdat er al heel veel voorwerk is gedaan.

Lukt het toch niet om de financiering rond te krijgen? Dan loop jij door de biedverzekering geen enkel risico. In dat geval betaalt de verzekering de boete aan de verkoper. Jij hoeft dan alleen de biedverzekering te betalen.

Wanneer moet je de biedverzekering betalen?

Zodra jouw bod zonder voorbehoud van financiering, maar mét biedverzekering is geaccepteerd, gaat de financieel adviseur direct de hypotheekaanvraag voor je in gang zetten. De kosten voor de biedverzekering betaal jij uiteindelijk bij de notaris. Dus op de dag dat jij de sleutels krijgt van je droomwoning.

Voordelen biedverzekering

De biedverzekering biedt een drietal grote voordelen:

  1. Je vergroot jouw gunfactor enorm. Jij kunt een bod neerleggen zonder voorbehoud van financiering. Dat maakt jouw bod heel aantrekkelijk voor de verkoper.
  2. Jij loopt geen enkel financieel risico. Lukt het niet om de financiering rond te krijgen? Dan betaalt de verzekering de boete van 10% van de koopsom.
  3. Jij hebt 4x meer kans op een winnend bod. Jouw bod is zo enorm aantrekkelijk voor de verkoper, dat hij wel aan jou moet verkopen.

Meer weten over de biedverzekering?

Libero Financieel is één van de vier partijen in Nederland die de biedverzekering mag aanbieden. Je kunt een adviesgesprek plannen met één van de financieel adviseurs. Zij vertellen je dan precies hoe het werkt en of jij ervoor in aanmerking komt.

Vond je dit artikel nuttig?