Wat is een hybride hypotheek?

De hybride hypotheek is een andere naam voor de spaar- of beleggingshypotheek. Bij de hybride hypotheek combineer je de flexibiliteit van de levenhypotheek met de zekerheid van de spaarhypotheek

Deze hypotheekvorm kon je tot 2013 afsluiten. Op dit moment bieden geldverstrekkers de hybride hypotheek niet meer aan. Dat heeft te maken met de hypotheekrenteaftrek. Die is voor deze hypotheekvorm afgeschaft. Daarom is het niet meer interessant voor mensen om deze hypotheek af te sluiten.

Maandelijkse lasten

Als je een hybride hypotheek hebt, dan heb je die voor 2013 afgesloten. Tijdens de looptijd van de hypotheek los je niet af. Je betaalt wel maandelijks een premie. Die premie bestaat uit twee delen:

  1. Een spaar- of beleggingsdeel. Je spaart of belegt om aan het einde van de looptijd de hypotheek af te kunnen lossen.
  2. Een overlijdensrisicodeel. Hierdoor kan (een deel) van de hypotheek afgelost worden als jij of je eventuele partner komt te overlijden

Hybride hypotheek afsluiten

Het is niet meer mogelijk om een hybride hypotheek af te sluiten. Ben je benieuwd naar de perfecte hypotheekvorm voor jouw situatie? Neem dan contact op met de financieel adviseur van Libero Financieel.

Vond je dit artikel nuttig?