Intentieverklaring

Wat moet er in een intentieverklaring van een werkgever staan als je een huis koopt?
(geüpdatet)
(geüpdate)

Ga je een huis kopen en heb je een tijdelijk contract bij je werkgever? Dan kun je je werkgever vragen om een intentieverklaring. In een intentieverklaring geeft je werkgever aan dat hij de intentie heeft om je vast aan te nemen onder voorwaarde dat jij je werk goed blijft doen en de situatie van het bedrijf niet veranderd. Dit is voor de bank van belang om te weten. Want zonder deze verklaring neemt de bank jouw inkomen niet mee in de aanvraag voor je hypotheek.

Intentieverklaring voorbeeld

In een intentieverklaring staat de informatie over je loon en je tijdelijke contract. Ook moeten de volgende zaken erin staan:

  • KvK-nummer van je werkgever
  • Of er beslag ligt op je loon
  • Als je geld hebt geleend van je werkgever moet dit ook worden genoemd
  • Bedrijfsstempel (of een verklaring als de bedrijfsstempel niet bestaat)

Intentieverklaring of werkgeversverklaring

Een intentieverklaring is niet hetzelfde als een werkgeversverklaring. Een werkgeversverklaring is een document die de details van je inkomen en je contract bevatten. 


Als je een huis wilt kopen en je bent in loondienst, dan heb je altijd een werkgeversverklaring nodig. Alleen als je (nog) geen vast contract hebt, heb je ook een intentieverklaring nodig. Dat is een toevoeging op de werkgeversverklaring.
Je kan je werkgever vragen om een werkgeversverklaring en intentieverklaring. Als je bij een groter bedrijf werkt, kan het zijn dat je bij de HR-afdeling of de afdeling personeelszaken moet zijn.

Vond je dit artikel nuttig?